септември 24, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

Избор на домейн и конфигуриране на WordPress

Имате нужда да изградите своят онлайн бизнес или просто да имате сайт визитка за услугите които предлагате, в тази статия ще се спрем на основна и базова информация за да стартирате успешно своя уеб сайт.

  1. Избор на домейн
  2. Избор на хостинг
  3. Инсталиране на WordPress
  4. Инсталиране на плъгини
  5. Попълване на сайта с информация

Изборът на име на домейн не е само лично предпочитание. Факт е, че участва в популяризирането на търсенето. Затова ви препоръчваме сами да проучите въпроса или да се свържете със специалист по SEO, който ще ви посъветва или помогне при избора. Една от често срещаните опции е съвпадението на домейна с марката, ако се планира промоция за брандирани заявки. Изработката на сайт вече е лесно, но се доверете на професионалистите за да стане професионално.

Изобрът на хостинг трябва да е съобразен с вашите нужди и желания и с това какъв сайт искате да направите с каква база данни и т.н.

Инсталиране и конфигуриране на CMS

Процедурата може да се различава в зависимост от избрания хостинг. Но много доставчици на хостинг предлагат услуга за автоматично инсталиране на CMS, от която да избирате от контролния панел на акаунта. В този случай всичко се случва буквално с 1 щракване.

След това се правят необходимите настройки на платформата, инсталиране на плъгини, които ще осигурят необходимата функционалност, ако няма такава сред основните функции. Например, за повечето платформи ще трябва да разширите SEO функциите.

Въпреки добрата оптимизация на популярните системи за управление на съдържанието за популяризиране на търсенето, ще трябва да работите с този проблем отделно: добавяне на мета тагове, настройка на йерархия на подзаглавия, попълване на етикети на изображения, управление на структурата на сайта, плъгините и т.н.

Освен това трябва да се погрижите за:

  • скорост на сайта;
  • липса на грешки;
  • адаптивност на шаблона.

 

Много по-лесно е за тези, които избират конструктор по този въпрос, тъй като услугата, като правило, вече е конфигурирана за всички нужди на потребителя и оптимизирана.

Попълване на съдържание

При съвременните двигатели попълването на съдържание е интуитивен и удобен процес. Не по-трудно от работата в текстов редактор. Основните функции ви позволяват да добавяте, редактирате, импортирате необходимите данни.

 

Попълването на сайт визитка ( базов сайт ) с информация няма да отнеме много време. Най-важното е да се уверите, че цялото публикувано съдържание е видимо, достъпно и не пречи на гледането на други елементи. И разбира се, предоставяйте само полезна информация за потребителя и потенциалния клиент.

 

Анализ

Не пренебрегвайте такава мощна функция на уеб ресурса като получаване на статистически данни за потребителите, техните предпочитания и активност. Първо, тези данни помагат за подобряване и подобряване на сайта. Второ, това е полезна информация за развитие на бизнеса Ви.

По този начин можете да видите и да следите какъв трафик минава през вашият сайт, има ли въобще посещения как се развиват нещата. Да събирате биксвитки за да можете да организирате вашият маркетинг или ремаркетинг спрямо вашите нужди и желания.