август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

Обезщетение от ПТП – какво да очакваме по време на процедурата

Да предположим, че вече всичко е отминало, а вие сте се възстановим от стреса и нараняванията по време на преживяното от вас пътно-транспортно произшествие. След като сте документирали местопроизшествието и сте потърсили медицинска помощ, вие сте започнали да събирате прогнозни оценки за евентуални щети, причинени на вашия автомобил.

Какво да очаквате?

Според адвокат Деян Николов,  важно да знаете, че почти всеки един застраховател ще изисква „независима“ проверка и оценка на щетите по вашето превозно средство, като крайният резултат в повечето пъти изглежда леко подценен в очите на пострадалия.

 

Ако и вашият случай е такъв, ако сте въоръжени с търпение и ако разполагате с две или три свои различни оценки от различни оценители, ще можете да дадете силен тласък в своя полза. Така можете да получите по-разумно обезщетение за ремонта, от който се нуждае возилото и свързаните с това разходи.

Бъдете търпеливи

В администрацията на застрахователните дружества, агентите и адвокатите се занимават със стотици искове наведнъж. Разбираемо е, че вашата претенция е ваш приоритет номер едно, но много рядко е и техен приоритет.

 

Работата със застрахователни специалисти изисква търпение и постоянство, особено по отношение на исковете свързани с автомобилни катастрофи, които са едни от най-многобройните.

Следете за развитието на нещата

Според специалисти от Zastrahovan.eu, не бива да се страхувате да извършвате последващи обаждания или редовно да проверявате докъде са стигнали нещата с вашия иск.

 

Не забравяйте, че застрахователните специалисти се занимават със стотици случаи и понякога вашият може непреднамерено да бъде поставен на по-заден план. Поддържайте контакт и може да се изненадате от резултатите.

Когато нещата не се оправят без намесата на адвокат

За съжаление, в някои случаи няма да стигнете далеч ако просто стоите и чакате документацията по вашите искове да се придвижи напред по веригата. Ако смятате, че застрахователят умишлено забавя и протака вашето обезщетение, не се колебайте да потърсите съдействие от добър адвокат при ПТП.

 

Същите експерти казват, че участието на адвокат ясно показва, че сте готови да влезете в съдебен процес, ако това се наложи. Ето защо, в повечето случаи тази стъпка е достатъчна за да накарате съответните служители да се раздвижат малко по вашия въпрос.

 

Много хора се притесняват от това, че завеждането на дело би могло да им струва големи суми пари, каквито не са в състояние да инвестират. Имайте предвид, обаче, че в дългосрочен план това е голяма инвестиция, особено ако сте напълно уверени в своята правота.