август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

Toyota Supra

Toyota Supra е легендарното японско спортно купе. Последното поколение с индекс A80 напусна поточната линия през 2002 г. и беше запомнено със своя поразителен дизайн, класическо оформление, необичаен интериор, напомнящ на боен кокпит и най-важното, мощен двигател, идеален за по-нататъшни модификации. И сега, 17 години по-късно, производителят обяви ново поколение с индекс A90. Трябва да се отбележи, че всъщност автомобилът не може да се нарече напълно японски дизайн. Всъщност това е преработен немски родстер на BMW Z4. Въпреки че появата на новата Supra издава нейния произход, японските дизайнери са внесли много уникални характеристики. Предната част е напълно различна от оригиналния модел. Той има много по-продълговати фарове с шест правоъгълни секции за фокусиране. Вместо марковите решетки на решетката, бронята има големи въздухозаборници, покрити с черни хоризонтални ребра. Кърмата е получила обърнат ръб на капака на багажника, спирачни светлини, „течащи“ по задната броня и две масивни изпускателни тръби.

Toyota Supra е първокласно спортно купе с две седалки. Габаритните му размери са: дължина 4379 мм, ширина 1854 мм, височина 1292 мм и междуосие 2470 мм. Заслужава да се отбележи, че шасито на спортния автомобил е претърпяло немалко промени. Той получи по-агресивни настройки, предпазни щанги с увеличено напречно сечение, както и модифицирани лостове с прехвърлени точки на закрепване към подрамката. В кръг са монтирани уникални пружини и адаптивни амортисьори, които могат да променят характеристиките си в зависимост от избрания режим на работа. Самото оформление остава същото. Отпред има подпори McPherson и отзад архитектура с пет връзки.

Заслужава да се отбележи, че въпреки спортния си характер, новата Supra има относително просторен багажник. Отделението ще може да поеме до 290 литра багаж.

На вътрешния пазар ще бъде доставена само една версия на модела. Под капака на Toyota Supra за Русия ще бъде монтиран редови трилитров бензинов шестцилиндров турбокомпресор от BMW. Благодарение на два турбокомпресора, патентована система за регулиране на времето на клапаните и директно подаване на гориво, той развива 340 конски сили от 5000 до 6500 оборота в минута и 500 Нм въртящ момент в обхвата на оборотите на коляновия вал 1600-4500. Като трансмисия действа осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF, която предава въртящ момент изключително на колелата на задния мост. Нещо повече, задният мост е оборудван с активен диференциал, способен да предава до 100% от сцеплението на едно колело. В резултат на това ускорението на Supra до 100 км / ч ще отнеме само 4,1 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 километра в час. Разходът на гориво, при спокоен стил на шофиране, ще бъде около 7,5 литра високооктанов бензин за всеки 100 км писта в комбинирания цикъл.
оборудване

В зависимост от версията, Toyota Supra е оборудвана със спортни кофа седалки с интегрирани облегалки за глава, мултифункционален волан, електронно цифрово табло, климатична система с две зони на работа, управление на старта, LED фарове, асистенти за паркиране, електронен ръчна спирачка, мултимедийна система с навигация, както и радар круиз контрол, способен да държи разстояние зад колата.

Източник: Мото маниаци