август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

BMW 2 Series Gran Coupe

Международният дебют на BMW 2 Series Gran Coupe ще се състои на модните подиуми на Международното автомобилно изложение в Лос Анджелис през ноември 2019 г. Моделът е абсолютна новост и няма идеологически предшественици. Най-близките му роднини в гамата са автомобили, построени на платформата с предно предаване, която е в основата на първата серия. Сред тях обаче Gran Coupe се позиционира като водещ модел. Той се отличава с бърз силует, подобен на купе, безрамкови врати и по-ниска линия на покрива. Прекият конкурент е Mercedes-Benz CLA. Официалните продажби ще стартират не по-рано от март 2020 г. Новостта ще получи два турбодвигателя, усъвършенствано окачване и богат списък с оборудване.

Така че, вече в основната конфигурация, колата е оборудвана с изцяло LED фарове, а срещу допълнително заплащане ще получи адаптивни фарове. Наред с други неща, заслужава да се отбележи активният контрол на сцеплението ARB, система за влизане без ключ с възможност за свързване чрез смартфон, както и head-up дисплей и мощна аудио система от 100, 205 или 464 вата с 6.10 или Съответно 16 високоговорителя. Комплексът от системи за сигурност се състои от система за проследяване на маркировката и радар в предната част. Той е в състояние да избегне сблъсък и да открие пешеходци. Заедно те са в състояние да управляват колата, да я задържат в лентата, а също така да се забавят до пълна спирка и да продължат да се движат.

BMW Серия 2 Гран Купе, за разлика от колегата си от четвъртата серия, не е лифтбек. Това е седан с три врати и три обема с наклонен купе във формата на покрив. Той е с дължина 4526 мм, ширина 1800 мм, височина 1420 мм и 2670 мм между колесните колони. Пътният просвет по подразбиране е около 152 милиметра. Колата, както и първата серия, е базирана на платформата за предно задвижване UKL. Има преден напречен задвижващ механизъм и напълно независима архитектура на шасито. В предната част има стойки на McPherson, а в задната част има мулти-връзка. Торсионната греда не е монтирана дори в най-простите версии. Има три опции за окачване, от които можете да избирате. По подразбиране са инсталирани конвенционални хидравлични амортисьори. Като алтернатива има по-твърдо окачване M Sport с 10 мм по-нисък пътен просвет или адаптивни подпори VDC с променливо ниво на твърдост.

В началото на продажбите за вътрешния пазар бяха обявени два силови агрегата. Базовата версия на 218i ще получи 1,5-литров редови трицилиндров бензинов двигател. Той произвежда 140 конски сили при 4600 об / мин и 220 Нм въртящ момент при 1480-4200 об / мин. Моторът се свързва изключително със седемстепенен робот за преселективност и предава въртящ момент на предните колела. Тази версия е в състояние да спечели сто за 8,7 секунди и максимално развитие от 215 километра в час. Комплектът M235i xDrive ще получи двулитров компресор с четири компресора. Максималната му мощност е 306 конски сили при 5000-6250 об / мин и 450 Нм въртящ момент при 1750-4500 об / мин. Като трансмисия се използват класически осемстепенен хидромеханичен автоматик и система за задвижване на четирите колела със задни колела, свързани чрез многопластов съединител. Ускорението от нула до стотици ще отнеме 4,9 секунди, а високоскоростният таван е електронно ограничен до 250 км / ч.

Ако имате нужда от Пътна помощ обадете ни се.