август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

Ferrari 812 GTS

В началото на септември 2019 г. италианският производител е принципно нов модел Ferrari 812 GTS. Всъщност това е двуместен роудстър, базиран на 812 Superfast. Такива модели не са необичайни за състава на производителя, но си струва да се вземе предвид позицията на йерархичната стълба и огромният V12 под капака. Отворените версии с такива двигатели обикновено се произвеждат в ограничени тиражи и имат изключителен статут. Що се отнася до новостта, тя е пълноправен сериен автомобил и няма никакви ограничения за обема на произведените копия.

Последният такъв модел се нарича 365 GTS 4 и е произведен преди около петдесет години. Що се отнася до новостта, тя получи същия мощен агрегат като купето, малко по-тежко тяло, както и пренастроена изпускателна система за по-голям акустичен комфорт при шофиране с отворен плот. Що се отнася до екстериора, предната част е останала напълно непроменена, но кърмата се е променила значително. В очите на капака, под който се прибира прибиращият се покрив. Тя получи рационализирани аеродинамични удължения на облегалките за глава. Между другото между тях има прибираща се стъклена секция. Положението му не зависи от покрива. Това стъкло действа като предно стъкло, когато се движите отгоре нагоре. За да направите силуета по-лек, зад страничните прозорци има фалшиви вложки. Горните въздуховоди също изчезнаха. Според производителя липсата им се компенсира от по-ефективен дифузьор с нов клапан и по-прецизни настройки.

Ferrari 812 JT-S е двуместен роудстър суперавтомобил. В сравнение с купето дължината му се е увеличила до 4693 милиметра, ширината е 1971 мм, височината е 1276 мм, а междуосието е 2950 мм. Пътният просвет се очаква малък. Между дъното и пътното платно остават само 80 милиметра. Покривът на автомобила е твърдо сгъваем, състои се от две секции. Сгъва се под панела зад седалките. Отнема около 14 секунди за промяна на позицията на серво. Тази операция може да се извърши при скорост не по-голяма от 45 километра в час. Покривът служи като важен елемент от структурната конструкция и липсата му влияе отрицателно върху твърдостта на тялото. За да компенсира това явление, производителят трябваше да подсили дъното. Това, заедно с кабриолетните задвижващи механизми, се отрази негативно на теглото. Докато затворената версия има сухо тегло от 1525 кг, роудстърът има цели 1600 кг.

Двигателят на Ferrari 812 GTS е V-образен 6,5-литров бензинов агрегат с дванадесет цилиндъра. Забележително е, че не е оборудван със система за турбокомпресор, всички коне са изключително атмосферни. Инженерите успяха да изтласкат 800 конски сили при 8 500 об / мин и 718 Нм въртящ момент при 7 000 об / мин. Не мислете, че двигателят има изключително „характер на каране“. 80% от тягата е налична вече при 3500 об / мин. Тези показатели са постигнати благодарение на усъвършенствана система за подаване на гориво. Бензинът се инжектира при 350 бара директно в горивната камера. Заслужава да се отбележи и усъвършенстваният всмукателен колектор с променлива геометрия, направен с поглед върху автомобилите от Формула 1. Двигателят е разположен отпред, надлъжно. Като кутия се използва седемстепенен преселективен робот с два съединителя. Задвижването е изключително отзад. Поради наддаването на тегло, роудстърът е малко по-бавен от купето. Той ускорява до сто за не по-бавно от 3 секунди и е в състояние да достигне 340 км / ч.

Източник:Мото Новини