август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

Subaru WRX STI

Световната премиера на поколението Subaru WRX от 2015 г. и неговата по-мощна версия, WRX STI, се състоя през ноември 2013 г. на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Първите автомобили се появиха при руските дилъри през юни 2014 г.

Новите артикули се отличават с повишена устойчивост на усукване на тялото и намалено тегло, поради по-широкото използване на високоякостни стоманени класове.

За разлика от WRX, който е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател с директно впръскване на гориво и турбокомпресор, STI е оборудван с 2,5-литров хоризонтално противоположен бензинов двигател, също компресор, но с разпределено многоточково впръскване, с капацитет от 300 к.с. и 407 Нм въртящ момент. Средно той изразходва 10,4 литра гориво на 100 км.

Предавателната кутия е само една – шестстепенна ръчна.

Задвижване на пълен работен ден с многопластов съединител, централен диференциал с ограничено приплъзване и електронно управление. Системата е способна да работи в четири режима, насочвайки по-голямата част от момента или към задната, или към предната ос, а при „автоматично“ управлението на процеса се извършва динамично. Можете също така ръчно да задавате параметри на двигателя, от най-икономичния интелигентен режим до агресивния Sport Sharp, в който автомобилът се представя възможно най-добре.

Окачването е станало още по-спортно, благодарение на монтирането на по-твърди пружини, стабилизиращи щанги и лостове за тихо блокиране. Това направи възможно подобряването на стабилността на автомобила на пътя и неговата реакция на движенията на волана.

Многорежимната система за динамична стабилност също позволява на водача да променя някои от настройките си, като премества точката на задействане. Също така е възможно да го изключите напълно.

Всички автомобили са оборудвани с високоефективни спирачки Brembo, които позволяват при необходимост бързо спиране на автомобила.

В аварийни ситуации усилвателят за аварийно спиране е свързан и педалът на газта е заключен, когато се натисне едновременно със спирачката.

WRX STI се предлага само в една опция за оборудване GH, която включва LED фарове, странични спойлери, заден дифузьор, седем въздушни възглавници, педал за удар, четириканални антиблокиращи спирачки, климатичен контрол, шофьор и седалка на пътника с електрически регулируеми в осем посоки, сензори за светлина и дъжд, стартирайте двигателя с бутон, навигация и камера за обратно виждане.