август 17, 2022

Авто Маниаци

Автоманиаци – всичко за автомобилните маниаци на едно място

SsangYong XLV

SsangYong XLV се появи за първи път пред широката публика на Международното автомобилно изложение в Женева през 2016 г. Моделът е удължена версия на кросоувъра Tivoli. Новостта има стилен и в никакъв случай бюджетен дизайн. Стилните удължени фарове с лещовидна оптика и елегантни гирлянди от дневни LED светлини са поразителни. Решетката на радиатора е тесен процеп с покривна плоча и логото на производителя. Отдолу, на предната броня, има огромен въздухозаборник, покрит с мрежа от малки удължени шестоъгълни клетки. Отстрани можете да видите специални ниши с големи фарове за мъгла. Офроуд характерът на новостта е подчертан от релсите на покрива и специалните облицовки на первазите, броните и арките на колелата. Изработени са от черна небоядисана пластмаса и са предназначени да предпазват лаковото покритие на панелите на тялото.

Размери на Ssangyong XLV

Въпреки че SunYong YKSLV е удължена версия, цялото увеличение беше в задния надвес. Габаритните му размери са: дължина 4440 мм, ширина 1795 мм, височина 1605 мм, а междуосието е 2600 мм. Пътният просвет на SsangYong XLV е 167 милиметра. Благодарение на този пътен просвет автомобилът ще прехвърли по-лесно движението по черен път, ще може да щурмува малки бордюри, докато паркира и няма да загуби много стабилност при високи скорости.

Багажникът на SsangYong XLV има наистина гигантски размер. С разбирането на облегалките на втория ред седалки, отзад остава до 720 литра свободно пространство. Благодарение на този обем колата е идеална за градски задачи на градски жител и без най-малко трудности да се справи със семейни селски пътувания.

SsangYong XLV спецификации

SsangYong XLV е оборудван с два двигателя, автоматични и механични променливи трансмисии, както и задвижване отпред или на всички колела. Благодарение на широкия набор от предлагани агрегати автомобилът става доста универсален и е в състояние да задоволи повечето нужди на потенциален купувач.

Базовият двигател на SsangYong XLV е атмосферен редови бензинов четирицилиндров двигател с обем 1597 кубически сантиметра. Модерната газоразпределителна система и многоточковото впръскване на гориво му позволиха да развие 128 конски сили при 6000 об / мин и 160 Нм въртящ момент при 4600 об / мин. В тази конфигурация максималната скорост на кросоувъра е 172 километра в час. Разходът на гориво на SsangYong XLV е 10,3 литра гориво на сто километра при градско темпо с често ускорение и спиране, 6 литра по време на измерено пътуване по селски път и 7,3 литра гориво на сто в комбинирания цикъл.
За любителите на тежкото гориво автомобилът може да осигури вграден 1597 кубиков турбодизел. Благодарение на турбокомпресора инженерите успяха да изцедят 115 конски сили в диапазона от 3400 до 4000 об / мин и 300 Нм въртящ момент от 1500 до 2500 об / мин. Максималната скорост на модела с механика и задвижване на предните колела ще бъде 170 километра в час. Разходът на гориво на SsangYong XLV с тези агрегати ще бъде 5,4 литра дизел на сто километра при градско темпо, 4,2 литра по време на пътуване по селски път и 4,7 литра гориво на сто в комбиниран цикъл на шофиране.

SsangYong XLV върви в крак с времето. Той има стилен и в никакъв случай бюджетен дизайн, който перфектно подчертава характера и личността на собственика му. Такава кола ще изглежда страхотно както при натоварен градски трафик, така и по черни пътища далеч от цивилизацията. Салонът е царството на проверената ергономичност, практичност и комфорт. Дори дълго пътуване или часове, прекарани в задръстване, няма да бъдат неудобни. Производителят е наясно, че на първо място автомобилът трябва да доставя удоволствие от шофирането. Ето защо кросоувърът е оборудван с широка гама от добри агрегати, които са сплав от доказани технологии и дългогодишен опит в областта на двигателното строителство. SsangYong XLV е бюджетна и просторна кола за шофьори, които предпочитат активен начин на живот.